A főnöknek akár a padlófűtést is elintézem

Nincs az az élethelyzet, amit ne tudnék megoldani – legalábbis a főnök erről meg van győződve, illetve az is lehet, hogy ismer annyira – nem adok fel semmit egykönnyen. Ezt a tulajdonságomat rendre ki is használja egyébként, ezúttal az elektromos padlófűtés kialakításában kellett elmerülnöm, mert úgy döntött, hogy átalakítja otthonában a fűtésrendszert.

Persze ilyenkor a főnök csak a felkérésemet teljesíti, innentől kezdve a feleségével kell kontaktálnom mindaddig, amíg a projektet véghez nem visszük. Fel is hívtam őt nem sokkal azután, hogy megkaptam a küldetést. Nem egyszerű asszony, de azt kedvelem benne, hogy nem sokat teketóriázik, rögtön a lényegre tér, semmi felesleges mondat, kör, csak arról beszél, amiről szükséges.

Közölte, nagyon fontos lenne, hogy ne a padlófűtés legyen a kizárólagos fűtési rendszer, mert ő mindenképp két lábon álló rendszerben gondolkodik. Az elképzelését, azaz hogy milyen a padlófűtés radiátorral rajz alapján egyeztettem egy céggel, akiket az interneten találtam. Nagyon rugalmasak voltak, sokat segítettek nekem abban, hogy megértsem ennek a fűtési rendszernek a lényegét. Erre azért van szükség, mert utána nekem is el kell magyaráznom mindezt a főnöknek.

Mint kiderült, kiegészítő fűtésként is tökéletes az elektromos padlófűtés, bár önmagában is alkalmazható lenne, de ha ők így gondolják, nem fogom felülbírálni a döntést. Az egész egyébként egy amorf fűtőszálra épül, aminek nagyon sok jó tulajdonsága van, de én csak annyit jegyeztem meg, hogy pl. a rozsdamentesség szempontjából is hasznos – majd a főnöknek is elmondom ezt, biztosan értékelni fogja.

Egyébként környezetbarát rendszer, s ha majd egyszer a napelem telepítését is elintézem neki, gyakorlatilag nem lesz fűtésszámlája. Tudtam, hogy leginkább az fogja érdekelni, mennyibe kerül majd neki a kiépítés, e kapcsán azt tudtam meg, hogy biztosat a helyszíni terepszemlén tudnak majd mondani, de a padlófűtés radiátorral rajz alapján is viszonylag jól megbecsülhető áron építhető ki. A feleségét kértem meg, hogy készítsen egy vázlatos alaprajzot, s jelölje rajta feltétlenül a radiátorokat is, hogy a lehető legköltséghatékonyabb rendszert tudják kiépíteni számukra.

Mivel mindent elküldtem a cégnek, biztosítottak arról, hogy a főnökömnél a padlófűtés radiátorral rajz alapján készül majd, tehát mindent úgy végeznek majd, ahogy előzetesen megbeszéltük. Arra kértek, hogy a terepet készítsék elő, ne legyen útban semmi, s persze legyenek otthon, mikor kiér a helyszínre a szerelőcsapat. Megnyugtattam őket, hogy a főnököm feleségének más dolga sincs, mint otthon lenni.

A fűtőszőnyegeket nagyon gördülékenyen helyezték el a lakásban. A főnök először kicsit meglepődött, amikor rájött, hogy burkolatcserére is szüksége lesz, de a felesége kissé értetlenül állt a meglepődése előtt, hiszen eléggé magától értetődő ez a dolog. Magam is így véltem, de én nem vagyok olyan nexusban a főnökkel, hogy ezt olyan nyersen közöljem vele, ahogyan a kedves neje tette.

A kábelezést és a termosztátok elhelyezését is rendben elvégezték a szerelők, nagyon gyorsan és szépen dolgoztak, ennek nagyon örültem, mert sikerült ezzel egy-két jó pontot szereznem uram, s parancsolóm szemében. Hiába, lehetek én akármilyen professzionális adminisztrátor, ha megoldom neki azt, amit ő nem tud, akkor vagyok igazán pótolhatatlan a szemében.

Amikor elkészült a burkolás is, meghívtak magukhoz egy kis délutáni kávézásra. Amikor beléptem, a főnök azonnal rám szólt, hogy mindenképp vessem le a cipőmet, s papucsot se vegyek, mert meg kell tapasztalnom, milyen fantasztikus ez a padlófűtés. S valóban, kellemes meleget éreztem a talpam alatt, s a lakásban is jó klíma volt. Elmondták, nagyon elégedettek, s nem tudnak eléggé hálásak lenni azért, hogy segítettem elintézni nekik ezt a nagy munkát. Mikor hazaértem, s mezítláb végigsétáltam a nappalimon, rájöttem, nekem is ilyen padlófűtést kellene kialakíttatnom, nagyon komfortos lenne a jelenlegi jéghideg padló helyett egy kellemesen meleg burkolaton járni. Micsoda szerencse, hogy nekem már nem kell mindennek utánanéznem, hiszen nagyon kiművelődtem elektromos padlófűtés terén.