Egynapos bukósisak akció a neten

A diákmunkás srác – szegény, most már rajta fog ragadni ez a név – tegnap újságolta el, hogy új bukósisakot vett magának. Először nagyra meresztettem a szememet, mert korábban azt sem tudtam, hogy egyáltalán motorozik, de miután ezt is elmesélte, meg hogy mennyire szereti a kétkerekűn való száguldozást, már értelmet is nyert az öröme.

bukosisak

Mesélte, hogy tegnap otthon honlapokat böngészett, amikor ráakadt egyre, ahol csak aznap, óriási bukósisak akció volt. Körülbelül fél órája maradt még az „aznap”-ból, úgyhogy gyorsan kellett cselekednie. Ki is választott egy márkás és pofás darabot, amit elvileg holnapig ki kell szállítania a cégnek. Mondjuk fél áron adták oda a bukót, ami gondolom nem kis szó, bár nem vagyok tisztában a sisakok árfekvésével.

Egyébként a főnököm is motorozik, legalábbis már mesélt egy-két motoros túráról, amiken részt vett. Azt mondta, hogy ha nekem is kedvem van, nyugodtan mehetek az egyik céges túrára. El kellett szomorítanom, hogy sajnos túlságosan félek a motoron való száguldástól ahhoz, hogy ezt bevállaljam. Megnyugtatott, hogy igazán nincs mitől tartanom, mert elég ritka, hogy valaki balesetet szenvedne az út során. Sajnos ezzel a „ritka” jelzővel pont, hogy nem megnyugtatott, hanem inkább megijesztett…