Esküvői videós árak, csak a jéghegy csúcsa

A főnököm egy nagyon érdekes feladattal bízott meg a minap. A lánya esküvőjének a megszervezésében kellene segédkeznem. Na, nem, mint ha nem lenne keret esküvőszervezőre, és fel is béreltek valakit, aki megszervezi a világraszóló eseményt, de állítólag akkora lesz a csinnadratta, hogy minden segítséget bevetnek, így a héten nem is kellett foglalkoznom a céges ügyekkel, csak az esküvővel kapcsolatos feladatokra koncentráltam.

Nekem jutott az a feladat, persze többek között, hogy kiválasszam a fotóst a nagy napra. Aki próbált már esküvői fotóst találni egy esküvő előtt két hónappal (szerintem ilyen vakmerő tettet még senki nem követett el), az tudhatja, hogy a feladat majdnem lehetetlen. Az igazán jó és tehetséges fotósokat, már van, hogy évekre előre lefoglalják, így két választásom van: vagy egy amatőrre bízom a feladatot, vagy kitúrok valakit és olyan pofátlanul magas ajánlatot teszek egy cégnek, hogy lemondja az aznapi programját és elvállalja ezt. Nem igazán vette volna be a gyomrom, ha ilyen cselhez kellett volna folyamodni, de apu kicsi szeme fényének a boldogságáért, na meg az állásom megtartásáért semmi sem drága, így minden elszántságomat összeszedve belevetettem magam a sűrűjébe.

A másik, amire nem is gondoltam volna, hogy manapság más egy esküvői fotósnak nem csak az a feladata, hogy „nomen est omen” fotóz az esküvőn. Jaj, de nem ám. Van annyi féle szolgáltatása már egy ilyen cégnek, hogy azt fel sem lehet sorolni. Csak a teljesség igénye nélkül, találkoztam esküvő előtti werkfilm készítéssel, drónos felvételek készítésével, Esküvői videós árak nagyon széles skálájával, és persze fotók photoshopolva, színesen, feketén, fehéren, montázsozva, kicsiben, nagyban, ahogyan csak tetszik. Még az volt a szerencse, hogy a kiadások nem voltak szűkre szabva, így igyekeztem összeszedni, hogy melyek azok a cégek, ahol látszólag a legprofibb minőségben tudják ezeket a munkákat elkészíteni, és akik a legszélesebb körű szolgáltatás választékkal rendelkeznek.

Ki is gyűjtöttem jó néhány céget, Excel táblázatban összehasonlítottam, hogy ki milyen áron és hogyan dolgozik, mikor is rájöttem, hogy úgy sem ez lesz a döntő, hanem, hogy kit tudok megfűzni, hogy vállalja el. Az idő egyre csak fogyott, és nekem meg kellett oldanom ezt a feladatot minden áron. Mer persze nem csak a főnököm járt a nyakamra, de egy idő után már szinte a komplett násznép hívogatott, mert a mindenféle fotózásokhoz kellett volna igazítani az időpontokat.

Már így is az agyvérzés kerülgetett, amikor egyszer csak valóra vált a legrosszabb rémálmom, és a kétségbeeséstől zokogó menyasszony is megszerezte valahonnan a számomat.

Gyorsan kellett cselekednem, így extrém gyorsasággal kellett találnom valakit, aki bevállalja az esküvői fotózást. Nekiálltam telefonálni, már vagy a huszadik céget hívtam, de mind elutasított. Bár néhány helyről bíztattak, hogy ha bármilyen okból kifolyólag üresedés van, azonnal szólnak, de most komolyan! Mennyi az esélye annak, hogy két hónappal az esküvő előtt valaki lemondja?

Szinte semmi! És mégis megtörtént.

Már pont a teljes kétségbeesésemben, mikor arra gondoltam, hogy ha minden kötél szakad, kaptam úgy 3 éve karácsonyra egy fényképező gépet, valamit csak összehozok vele, megcsörrent a telefonom. El volt mentve a szám, és majd kiugrottam a bőrömből, mikor megláttam, hogy a listámon legelöl szereplő cég az. Főleg az esküvői videós árak és szolgáltatások voltak nagyon impozánsak az oldalukon, ezért szerettem volna őket választani. A nagyon kedves és segítőkész hölgy azért hívott, mert a pont azon a napon lévő esküvő, amikor nekem kellenének, elmarad, így el tudnak jönni és ezzel megmentik az életemet.

Azért gyorsan rákérdeztem, hogy azzal a párral minden rendben van-e, reméltem, hogy nem az én gondolataim zavarták össze az erőt körülöttük, de mint kiderült, a barátaikkal Vegasba utaztak a múlthéten, és ha már ott voltak, gyorsan túl estek a ceremónián, így itthon már nem akarnak felhajtást. Isten Áldja Vegast!

Azon nyomban kértem, hogy küldjék át a megbízási szerződést, és így este már a világ nyugalmával hívhattam fel mindenkit, hogy megtaláltam a fotóst, megkezdhetik az egyeztetéseket!

Soha életemben nem aludtam olyan jót, mint az nap este, de persze az örömöm nem tartott sokáig, mert másnap reggel arra mentem be az irodába, hogy az asztalomon egy cetlire írva azt a feladatot találtam, hogy keressek cukrászt, aki megsüti a tortát. Már épp kezdtem felszívni magam, de pár perc múlva kiderült, hogy csak a kollégáim szívatnak, és a torta már rég készen van.

Minden esetre jó kis tanulság, hogy sose add fel, mert ha elég erősen akarsz valamit, és mondjuk, egy hétig nem alszol, annyira töröd rajta a fejed, biztosan bevonzod magadnak!