A férjem új titkárnője és az én eltűnt swarovski fülbevalóm

Az én új munkahelyem

Mikro utoljára váltottam munkahelyet, akkor az élményeimet, saját tapasztalataimat megosztottam, megörökítettem egy cikkben az interneten. Most azonban nem én fogok munkahelyet váltani, hanem a férjem legújabb titkárnője.

A férjem munkahelye

Mindenek előtt el kell, hogy mondjam, hogy a férjem egy nagy multinak a tulajdonosa és így igen fontos, hogy megbízható emberekkel dolgozzon együtt. Nos, elég nehéz olyan embert találni, aki tényleg, minden tekintetben megbízható. Itt sok adminisztrációs munka van, így a könyvelés is nagyon fontos, tehát nem szabad hibázni, mert utána a sokszorosát kéne megfizetni, például, ha becsúszik egy könyvelési hiba és így korrupt emberek remélhetőleg nem is dolgoznak a cégben.

Az épület egy nagy belvárosi irodaház, ahol rengeteg extra szolgáltatás is várja az ott dolgozókat. Szauna, medence, étterem, kis büfé, egy panorámás koktélbár a tetőtéren és konditerem is társul ezekhez még. Nagyon szeretek itt lenni. Én máshol dolgozom, de munka után igen sok időt töltök itt, amíg megvárom, hogy a férjem is végezzen a napi kötelező tevékenységekkel. Nem szeretnénk, hogy a munka és a magánélet egybekapcsolódjon, mert esetlegesen a nézeteltéréseket nem tudnánk úgy elrendezni, ahogy egy olyan munkatárssal tennénk, aki iránt nem fűzünk különösebben érzelmi szálakat.

Hogy mi is történt az én fülbevalómmal, hát elhagytam… vagy nem

A minap éppen a konditeremben voltam. Elég sok időt töltök itt, mert a rendszeres testmozgás nagyon fontos és én ezt komolyan is veszem. Ilyenkor általában a közös öltözőben pakolok le, azonban az ékszereimet a férjem asztalán szoktam hagyni egy kis tálkában, mert tudom, hogy oda nem mehet be akárki és hát azért elég fontosnak tartom a Swarovski fülbevalómat meg a nyakláncomat, mindegyiket a férjemtől kaptam, az egyiket az idei házassági évfordulónkra, így igen fontosak és kedves ékszerek számomra.

Szóval szokásosan lepakoltam az irodában, azonban, amikor visszatértem az irodába, nem találtam sehol sem a fülbevalóm. Gondolkoztam, hogy lehet, nem vettem le és talán kieshetett a konditeremben, de ezt az elméletet azonnal elvetettem a fejemben, hiszen a nyakláncom ott volt és miért felejtettem volna el pont a fülbevalómat levenni.

Azonnal szóltam a férjemnek, hogy mi történt. Mondta, hogy a takarítók még nem jártak ott, így nem lehettek ők. Egyedül a titkárnőjének van még bejárása oda, de természetesen ő nem látott senkit se bemenni, meg persze ő se ment be. Úgyhogy ennyiben is maradt ez a dolog. Nagyon elszomorítottak a történtek, de belenyugodtam, hogy biztos meglesz, megtalálja valamelyik takarítónő, nem hiszem, hogy elraknák, mert így is elég jó fizetést kapnak, ilyen plusz munkáért úgymond meg egyéb juttatásokat is.

Mikor kiderült, hogy hová tűnt a fülbevalóm, avagy, hogyan bukott le a tettes

A ,,tolvajnak” sem kellett több, lebuktatta magát a lányán keresztül. Egyik nap a férjem titkárnőjének a lánya bejött az irodába, hogy meglátogassa anyukáját. Persze a főnök szívesen látja a dolgozók látogatóit, nem olyan ez, mint egy fogda, hogy van látogatási idő és csak annyit beszélhettek egymással, amennyit szabad. Így a férjem az irodájába is behívta Jankát, mert már elég régen látta és most kezdte el az egyetemet, még arról is volt szó, hogy hátha a későbbiekben ide fog jönni diákmunkára a suli mellett. Én is épp akkor értem be az irodába, amikor Janka ott volt. A férjem fal fehér arccal bámult rám, amikor meglátott, nem értettem a dolgot. Majd odamentem Jankához, hogy üdvözöljem. Fel volt fogva a haja, így nem volt nehéz észrevenni, ahogy a Swarovski fülbevaló megcsillant a fülén. Ledöbbentem, ránéztem a férjemre és mind a ketten tudtuk, hogy ez csak egyet jelenthet. A férjem titkárnője, Janka anyukája ekkor épp egy telefont intézett, így nem hiszem, hogy felfigyelt a jelenségre.

Hogy mi lett a sorsa a titkárnőnek

Mikor elment Janka, a férjem kiment az iroda elé, hogy beszéljen a titkárnőjével. Elmondta neki, hogy mi történt és, hogy ez egyetlen egyet jelenthet. A titkárnő ellopta a fülbevalómat és odaadta a lányának, csak éppen arra nem gondolt, hogy hordani fogja, mikor éppen egyszer betéved az irodába. Nagyon rosszul tette ezt a titkárnő, hiszen a fizetéséből akár havonta vehetne Swarovski fülbevalót, ha akarna, de úgy néz ki, egyszerűbbnek tűnt ez a megoldás. Hát majd most kereshet új munkát, mert nem csak a fülbevalóm tűnt el az életemből, hanem a férjem titkárnője is.

Egy jó tanács

Ha jó munkád van, ne lopj fülbevalókat.