A fiam hobbija és a gázpalackok

Az embernek számtalan hobbija lehet. Az én fiamé a fizika és a kémia lett. Fogalmam sem volt arról eddig, hogy egy ekkora tudóst nevelek. Igaz, hogy a tanárai gyakran dicsérték, és mindig jó jegyeket hozott haza a reál tantárgyak területén (a humán vonalon már nem ilyen szerencsés a helyzet), de azt mégsem gondoltam volna, hogy egyszer ennyire a kísérletezés fogja izgatni.

A suliba elég sok gyakorlati órájuk van, de a fiam szerint az kevés és ráadásul ő unja, mivel ezeket már tudja, ezekre már rég rájött. Így hát kitalálta, hogy itthon a garázsból laboratóriumot varázsol magának. Bevallom eleinte nagyon nem örültem a dolognak, de hát mégsem akartam az új hobbija és közé állni, főleg, hogy igazán értelmes dolgokra használja az eszét. Ugyanakkor eleinte már az ötlettől is nagyon borzongtam, hiszen mi van akkor, ha mondjuk valamit felrobbant, vagy hát ki tudja, bármi megtörténhet. Nem hiába hordanak védő felszereléseket a laboratóriumokban. Az is kicsit aggasztott, hogy nincs, illetve nem lesz mellette egy vezető.

Hosszas gondolkodás után bementem az iskolába, hogy tanácsot kérjek a gyermekem tanáraitól. Ők azt javasolták, hogy hagyjam őt kibontakozni, mivel tényleg sokkal többet tud, mint a társai, és ők is látják rajta, hogy mennyire szenved az unalomtól az órákon. Hát van ilyen, úgy tűnik az én fiam egy zseni. Azért bevallom, nagyon büszke vagyok rá. Végül az iskolában azt tanácsolták, hogy vegyem meg neki a kellő védőfelszereléseket, és ők majd elmondják neki külön, hogy mit és hogy kell csinálni a biztonság érdekében, mire kell fokozottan oda figyelni, és hasonló dolgokat.

Ez mind meg is történt, mellette pedig kaptam egy listát arról, hogy milyen vegyületeket és eszközöket szerezzek be. Ez éppenséggel nem megy olyan könnyen, mint ahogyan azt az én édes fiacskám elképzelte, de például nitrogén palackot elég könnyű beszerezni. Pontosan emiatt ez eléggé fogyó cikk nálunk, mivel így ezzel a vegyülettel kísérletezik a drágám a legtöbbet.

Eleinte nagyon sokat járkáltam a városban, míg rájöttem, hogy hol mi kapható, de a végén rájöttem, hogy akkor járok a legjobban, ha az internetről megrendelem a dolgokat. Így találtam rá a Gázpalack futárra, ahol nem mellesleg a gázpalackok töltésével is foglalkoznak, így nem kell mindig újat venni, elég csak azt feltölteni. Ez ezerszer megkönnyítette a dolgomat, mintha folyton rohangálnom kéne, mivel elég gyakran kell vásárolnunk és töltögetnünk.

Én eleinte egyáltalán nem értettem ehhez, hogy mit is kell nézni, de hamar kiigazodtam az oldalon. Egy-kettő meg lehet tudni, hogy pontosan milyen termékeik vannak, azok mekkora kiszerelésűek, az árak is jól láthatóak, és a kapcsolatot is könnyű velük felvenni, ha mondjuk elakadnánk valahol. Szeretek telefonon intézni dolgokat, titkárnőként ebben eléggé edzett vagyok, a lényeg, hogy azért tartom jó dolognak, mivel így még közelebbinek érzem magam a vállalathoz. Azzal, hogy időt szánnak rám és kedvesen beszélnek velem, tudom, hogy fontos vagyok a számukra. Amit még érdemes tudni, hogy ezek a palackok nagyon jól szigetelnek, ezért nem kell félni sem a szivárgás, sem a robbanás veszély miatt, teljes a biztonság. Minden palacknak más az alakja és a színe, ezért a laikusak is, mint én könnyedén megkülönböztethetik őket. Ami még szintén pozitív dolog ebben az oldalban, hogy mivel mi a fővárostól kicsit távolabb lakunk így sem kell nekünk utána járnunk a dolgoknak, ugyanis még ide is kiszállítják.

Nem csak nitrogén palackokat, hanem hélium, széndioxid, acetilén és argon palackokat is szoktunk innen rendelni. Mondhatni lassan törzs vásárlók leszünk. A fiam teljesen meg van elégedve azzal, amit kap, ezért is töltetjük fel mindig itt a palackokat.

Sosem gondoltam volna, hogy egyszer nekem ezekkel kell majd foglalkoznom, főleg titkárnő létemre, hiszen sohasem kísérleteztem, nem értettem a kémiát vagy a fizikát, de mindent megteszek az én kis tudósomért. Ezzel egyrészt nagyon boldoggá is teszem, másrészt aktívan részt veszek a jövőjében és a pályaépítésében, amiről gyakran kéri a tanácsomat is. Ráadásul tegyük hozzá, hogy azért az ügyintézés nagyon jól megy nekem.

Az már biztos, hogy ezen az úton fog tovább haladni és én továbbra is támogatni fogom őt, hiszen megérdemli.