Legutóbb Andinak az Anaftint ajánlottam a problémájára

Ha a kollégáimnak egészségügyi gondjuk van, mindig hozzám fordulnak. Legutóbb Andinak az Anaftint ajánlottam a problémájára.

Hogyha az embernek gyerekei vannak, akkor kénytelen rengeteg területen elmélyíteni a tudását. Érdemes megtanulni főzni, varrni, kreatív játékokat kitalálni, illetve elmélyedni az orvoslásban is, annak érdekében, hogy a gyerekeket minél jobban el lehessen látni.

Szerencsére mire férjhez mentem és gyerekeim lettek, addigra a takarításban és főzésben már kellő gyakorlaton volt ahhoz, hogy el tudjam látni a családomat. Az anyai orvoslás viszont csak ez után következett. Eleinte a férjemen kellett praktizálnom, akinek fogalma sem volt arról, hogy mit kellene bevenni ha fáj a torka, vagy éppen láza van. Szerencsére én az ilyen dolgokkal már tisztában voltam, ahogy pedig teltek múltak az évek, és a gyerekeim a legkülönfélébb betegségeket és tüneteket produkálták, az én tudásom egyre csak gyarapodott.

Érdekes módon, amikor bekerültem a jelenlegi munkahelyemre, a kollégáim megérezték rajtam, hogy hozzám lehet fordulni bölcs tanácsokért. Habár én nem érzem magam bölcsnek, a munkatársaim valamiért annak tartanak, valószínűleg a koromból kifolyólag is. Tudják rólam, hogy van két gyerekem, és azt is, hogy huszonkét éve házasságban élek, így nem egyszer volt már olyan, hogy gyereknevelési, vagy éppen párkapcsolati kérdésekkel és problémákkal kerestek meg az ebédszünetben. Őszintén szólva nagyon nem szeretek ilyen dolgokban tanácsot adni, hiszen egyrészt én sem érzem profinak magamat ebben a témában, másrészt pedig ahány ember, gyerek és kapcsolat, annyi féle megoldás létezik. Attól, hogy valami nálunk jól működött, nem biztos, hogy másoknál is be fog válni. Szoktam is mondani nekik, hogy ilyenekkel ne hozzám forduljanak, viszont ha bármi más, apró-cseprő problémájuk van, amit szerintünk segíthetek megoldani, akkor nem féljenek kérdezni és tanácsot kérni.

Azt hiszen anyjából egy évvel ezelőtt kezdődött el az, hogy a kollégáim az egészségügyi problémáikkal is megkeresnek. Senki ne gondoljon nagy dolgokra, csupán megfázásra, allergiára, torokfájásra, bőrirritációra és ezekhez hasonló dolgokra tudok megoldást nyújtani. Olyanokra, amik otthon is gyakran megesnek a családtagokkal és amiket meg lehet gyógyítani vény nélkül kapható, patikai dolgokkal.

Ajánlottam már torokfájás csillapítót a főnökömnek, C-vitamin készítményt a recepciósunknak, és a megfázás tüneteit enyhítő forró italt a rendszergazdánknak, csak hogy néhányat említsek a sok közül. Legutóbb például az egyik legkedvesebb kolléganőm, Andi keresett meg azzal, hogy tudok-e valami jó szert afta ellen, mert már napok óta küzd vele, és zavarja a beszédben és az evésben is. Mondta neki, hogy ne aggódjon, nem kell mást tennie, mint vennie Anaftint a patikában, és az nagyon hamar enyhíteni fogja a problémáit. Én magam is próbáltam már az Anaftint, nekem nagyon gyorsan hatott, ezért mertem jó szívvel ajánlani Andinak is.

Érdekes dolog ez, hogy ilyenekkel keresnek meg a kollégák. Biztos lennének olyan emberek, akiket idegesítene az, ha bizonyos időközönként ilyen kérdésekkel piszkálnák, én viszont élvezem. Szívesen adok tanácsokat és szeretek segíteni az embereken, szóval remélem, hogy a jövőben is a hasznukra lehetek majd.