Nem gondolnád: a pénztárcád az (irodai) outfited fontos része!

Biztos veletek is előfordul, hogy valamiért ki kell lépnetek az iroda épületéből, le kell ugranotok munkaidőben a boltba egy kis nasiért, beszerezni az aznapi ebédet. Vagy csak egyszerűen szükséged van életmentő koffeinre, de a kávégép egy emelettel lejjebb van. Ilyenkor értelemszerűen nem viszed magaddal az egész táskád – legalábbis én nem – annak teljes súlyával, csak a legfontosabbat kapod ki belőle: a pénztárcád.

A héten én is így tettem. Olthatatlan vágyat éreztem egy croissant iránt, így kimentem a sarki pékségbe. Lefelé a liftben nem utaztam egyedül, egy másik osztályon dolgozó kolleganő állt a szemben levő sarokban, csinos kiskosztümben, designer táskával a vállán. Egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy kissé gúnyos mosollyal pillant a kezemben szorongatott pénztárcámra. Azt hiszem, kicsit elvörösödhettem, mert rájöttem mire gondolhatott: „Tényleg képes egy magára valamit is adó nő ilyen szakadt, piszkos tárcával mászkálni?”

bőr pénztárcaMikor a liftajtó végre kinyílt, szinte kiiszkoltam. A lehető leggyorsabban, végig szorosan a hónom alá rejtve kis, öreg pénztárcámat elintéztem a vásárlást, majd visszaérve mélyen elrejtettem a táskámba.
Az a gúnyos, kissé fitymáló arckifejezést a liftben sajnos teljesen jogosan kaptam. Kopott, talán még kissé gyerekes kiegészítőm valóban rombolta a megjelenésemet.

Szerencsére még aznap nem várt sugallatot kaptam ez ügyben hazafelé utazva a metrón. Szokásom ugyanis, hogy ha egy helyes darabot meglátok az utcán (legyen az táska, cipő, kabát) akkor megpróbálom leolvasni a márkát, hogy aztán majd utánanézhessek a neten és ha árban is megfelel, gazdagíthassam vele a tárházam.

A velem szemben ülő nő sikkes, dögös, élénk színű bőrpénztárcát tartott épp a kezében. Szinte megszólalt, látszott rajta, hogy ízléses, tartós, jó minőségű darab, amivel bárhol is jelensz meg, irigykedő pillantások kísérnek majd. Mielőtt visszacsúsztatta a táskájába, szerencsére sikerült gyorsan lelesnem a márkáját. Még aznap fellapoztam az internetet és találtam is egy oldalt, ahol nagy választékban, igazán jó áron kínálnak ilyen és ehhez hasonló kiváló minőségű pénztárcákat és más bőr kiegészítőket.

Az új tárcám azóta már úton is van hozzám. Azt hiszem szerzek hozzá egy színben passzoló rúzst is…
Remélem újra összefutok azzal a kolleganővel, és biztosra veszem, az arcán irigység lesz, nem gúny. Ahogy a többieknek is az irodában!