Tanács kell, hogy hol van jó babakocsigyár

A tanácsok akkor jók, hogy ha szükségünk van rá. És általában akinek tanácsra van szüksége, az kérdez. Kérdez olyanokat, akik közeli hozzátartozók, barátok, vagy szimplán csak olyanokat akikbe megbízik. A legtöbb probléma a kéretlen tanácsokkal van. És a legnehezebb ilyenkor továbbra is kedvesnek és közömbösnek maradni, és nem benyögni, hogy “igen? és ki kérdezett?”. Mert ugyan senki se szereti ha beleszólnak az életébe. Senki. És olykor igen nehéz eldönteni, hogy az a tanács jóindulatú-e, vagy nem. Mert persze saját állítása szerint senki sem adna rossz tanácsot, de ugyan hogy tudhatná valaki, hogy a másik egyénnek mi a jó? Még olykor a másik egyén se tudja, hogy saját magának mi a jó. Gondolkodjunk csak el, például párválasztásnál, mikor valaki azt mondja, ” az a fiú nem hozzád való! Mást kéne keresned?” Ilyenkor mindig visszakérdezek magamban: “ismered? Jól? Ismersz te egyáltalán engem? Tudod, hogy mire vágyok? Dehogy tudod! Te semmit se tudsz! Csak belekötni másokba! Biztos neked is tetszik és azért mondod. De most nem lehetek undok, hiszen te csak őszinte voltál. Látszólag.”

Na de, hogy a tanácsoknál ne csak a rosszat hozzam ki, itt van egy jó példa. Amikor az első babámat vártam, nem is volt olyan régen, tanácsra volt szükségem. Nem nagy dolog, talán apróság, mégis nekem fontos volt. Méghozzá, hogy hol vegyek jó babakocsit? Olyat ami nem horror áron van, mégis jó minőségű, praktikus és kis helyen is elfér. Ekkor azt tettem, amit előtte még soha. Nem a saját fejem után mentem, hanem tanácsot kértem. Tapasztalt anyukáktól. Akiket ismertem, nagyjából. Többen is azt ajánlották, hogy nézzek fel a babakocsik.hu oldalra, mert egy valóságos babakocsigyárat fogok találni, ahol eszméletlen mennyiségű és típusú babakocsi van készleten. És nem is olyan drágák!

Úgy gondoltam, most az egyszer megfogadom ezt a tanácsot és kipróbálom. Amint felmentem az oldalra, tényleg rengeteg babakocsi fogadott. Különböző tervezők, különböző termékei. És inspiráló idézeteket is találtam. Nagyon szép képek voltak, és sok-sok hasznos információ. Azonban ismertem a mondást, miszerint, “ha valami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, akkor valószínűleg nem az”. Viszont elolvastam mindent, és szerencsére garanciát adnak a megrendelt babakocsira. Akkor meg mit veszíthetek? Ki is választottam egy szépet! Szinte beleszerettem! Egy multifunkciósat választottam, aminek az oldalán nagyon aranyos kis elefántok voltak. A leírás szerint ezt a fajtát főként utazáskor szokták használni, mivel az elefántok az utazást hivatottak szimbolizálni. Egy érdekes videót is találtam ami nagyon megtetszett! Azonnal meg is rendeltem. A szállítás ingyenes volt, és a babakocsi egész hamar megérkezett.

A futártól megkérdeztem, hogy meddig szól a garancia, ő pedig készségesen elmagyarázta. Aztán megkérdezte, hogy segítsen-e összeállítani, de mondtam, hogy megoldom, köszönöm. Aztán szép napot kívánt és elment. Én pedig kicsomagoltam az árut, és azt kell, hogy mondjam, hogy minden megfelelt a leírásban és a videóban feltüntetett információknak. Ennek nagyon örültem! És mikor összeszereltem, egyszerűen csodálatosan nézett kis. Egyszerű használat, és szinte pehelykönnyű. Miután megszületett a kisfiam sem éreztem nehéznek a babakocsival való járkálást. Nagyon könnyen és egyszerűen vittem a csöppséget bárhova.

Úgy gondolom, hogy néha az embernek bizony érdemes tanácsot kérni és elfogadni, mert bizony nincs időnk mindent kitapasztalni. Az időnk véges, én pedig igyekszem a lehető legtöbb időt a gyerekeimmel tölteni. Nem akarok lemaradni egyetlen momentumról se, mindig mindenhol ott akarok lenni, hogy segíthessem őket. Azt hiszem, jelenleg most ez a legfőbb feladatom.