Titkárnői kihívások: az autószerelés

Néhány hete kezdtem az új munkahelyemen titkárnőként, ami kihívás volt számomra, hiszen eddig nem volt alkalmam kipróbálni magam az adminisztratív munkaterületen. Szeretem az embereket, ami ehhez a munkakörhöz elengedhetetlen, habár néha fárasztó mindenkivel ugyanolyan szívélyesnek és kedvesnek lenni. Még az első hetemen történt egy eset, amit mindenkivel szeretnék megosztani, aki hasonló munkát végez, és igyekszik az embereknek segíteni, ha valami hirtelen probléma merül fel.

Egy átlagos délelőtt volt, még minden álmos és átlagos volt, a kollégák sorban jöttek be dolgozni, majd hirtelen valaki berontott és a pultomhoz futott. Én jobban megijedtem, mint amilyen zaklatott volt valójában az illető. Annyit mondott, hogy lerobbant az autója, kint áll az irodaház előtt, és, hogy ha tudok, akkor hívjak egy autómentőt, mert így nem jut el a munkahelyére. Hívtam egy fehér angyalt, de azt mondták a telefonban, hogy jó néhány órába beletelik, mire eljutnak hozzánk, ugyanis ma nagyon sok helyre kell menniük, és kevés az autó. Mivel kissé zaklatott volt az úriember, felajánlottam neki, hogy kimegyek megnézni vele az autót, hiszen pont előző héten jártam én is a szervizben, így legalább egy minimális rálátásom lett a dolgokra.

castrol

Felnyitottuk a motorháztetőt, ami alól masszív bűz áradt, ami már gyanús volt számomra, hiszen pont a szerelőm mondta, hogy ez arra utalhat, hogy valami gond van a motorolajjal. Meg is néztem az olajtartályt, és nemhogy alig volt benne néhány csepp olaj, az a kevés is ragadt, és iszonyatos szaga volt. Ebből már tudtam, hogy ez lehet baj, és szerencsére a megoldást is tudtam. Kértem az urat, hogy fáradjon be velem, mert mutatok egy weboldalt, ami pont a motorolajokkal foglalkozik, ugyanis itt az lesz gond. Megmutattam neki az olajwebshopot, és a Castrol motorolajat és annak adalék anyagait. Javasoltam azt is, hogy szerezzen be egy olajszűrőt is, mivel egy ilyen idősebb autóban már nagy szükség lehet rá, és láttam, hogy jelenleg nincs. El is magyaráztam a működési elvét, miközben főztem egy teát, és a filterrel szemléltettem, ahogy megakadnak benne a tea darabkái és csak a tiszta folyadék szűrődik át a kapilláris réseken – pont úgy, ahogy az olaj. Ennek az a jelentősége, hogy a használt olaj átszűrődik, így semmilyen szennyeződés, vagy nagyobb darabok nem jutnak a motor mozgó alkatrészei közé, ami azt eredményezheti, hogy leáll a működés. Ezt a castrolt ajánlotta a szerelőm is az oldallal együtt, mert az utóbbi időben már ő is online rendel nagyobb mennyiségben, és ez a cég rendkívül megbízható – ráadásul óriási a termékkínálata, amiből mindenki megtalálja a számára megfelelőt. Nekem például kellett még klíma tisztító spray is, mivel azt olvastam több helyen, hogy a légkondiban felgyülemlik a kosz, por, ami tökéletes táptalaja a baktériumoknak, így abszolút egészségtelen a használata.
Amúgy is megfogadtam az újévre, hogy jobban figyelek a környezetemre, ezért nem is volt kérdés, hogy a motorolaj mellé rendelek egy ilyet is. Természetesen – miután az úriember megnyugodott – ajánlottam neki is, és a lelkére kötöttem, hogy nézze át a honlapot, a rendelés roppant egyszerű, és néhány napon belül házhoz viszik. Ennek hallatán fel is csillant a tekintete, hogy van ilyen opció, ugyanis ő sokat van úton, de a felesége otthon szokott lenni, így át tudja venni a terméket, és nem neki kell rohangálnia boltról-boltra, ahol a legtöbbször vagy nincs valami, ami pont kéne, vagy sokan vannak, amit általában nincs ideje kivárni.
Azalatt a két óra alatt, amíg vártuk az autómentőt, kedélyesen elbeszélgettünk az autóinkról, és bevallotta, hogy manapság tényleg sokkal kevesebbet foglalkozik a karbantartással, aminek ez lesz az eredménye. Ez egy jó lecke – mondta, és felírta a weboldal nevét, nehogy elfelejtse. Az különösen tetszett neki, hogy telefonon is lehet rendelni, ugyanis – mivel sokat van úton – nem tud internetezni, de telefonálni inkább, ami leegyszerűsíti a rendelés folyamatát.
Miután megitta a második bögre teát, amit főztem, megérkeztek az autómentősök is, akik megerősítették azt, amit én is mondtam, hogy az olajjal lesz a baj, és a tartállyal, úgyhogy felpakolták a kocsit, hogy elvigyék a legközelebbi autószerelőhöz.
Amikor az úriember elköszönt, csak annyit mondott búcsúzóul, hogy mindenhová ilyen sokszínű titkárnők kellenének, ami megkönnyíti minden főnök életét.