Új konyhabútor a főnököm édesanyjának

Az új ajándék

Már teljesen hozzá vagyok szokva, hogy a főnököm újabb és újabb dolgokat találjon ki, amikben a véleményemet vagy a kutatási segítségemet kéri.

Az se szokatlan, hogy a családi ügyeibe is bevon, mint például a lánya esküvője előtt, és most megint egy hasonló kéréssel állt elő: édesanyja 60. születésnapjára szeretne egy új konyhabútort venni, de nem tudja, hogyan álljon hozzá.

A női tippek

Szerencsére én magam is otthonosan mozgok a konyhába, úgyhogy azért bennem is kialakult már a kér arról, hogy milyen lenne az ideális konyhabútor.

Egy képet kértem csak a főnökömtől, hogy lássam, milyen az a helyiség, amiről beszélünk, és tudjunk gondolkozni azon, hogy mit lehet vele kezdeni.

Mivel szerencsére tudott mutatni nekem egyet, kiderült, hogy eddig egy klasszikus, 240 cm-es fix konyhabútor volt a konyhában, amit, hogyha nem akarunk túl sokat gondolkodni az ajándékon, nagyon egyszerűen ki lehet cserélni bármilyen modern Junona Line 240 szettre.

konyhabútoromnakÉn azonban jobban ajánlom azt, hogyha komolyan akarunk foglalkozni a dologgal, akkor kezdjünk el utánanézni, hogy különálló konyhabútorokból, szekrényekből és háztartási gépekből nem tudunk-e esetleg összeválogatni egy olyan berendezést, ami sokkal jobban az édesanyjának való.

Szerencsére ő is egyetértett azzal, hogy ilyen szemmel nem fog megártani körbenézni a világhálón, ezért rám is hagyta, hogy egy pár órát foglalkozzak vele: hátha találok valamilyen nagyon jó konyhabútor akciót, vagy sikerül lecsapnom valamikre, amik együtt eladók, és így kedvezményesen lehet hozzájutni.

A konyhabutorom.hu

Abból próbáltam kiindulni, hogy én mit tudnék elképzelni a saját konyhabútoromnak, és ez alapján elég hamar meg is lett egy olyan cég, akik azzal foglalkoznak, hogy a lehető legszebbé varázsolják az ember konyháját.

Úgy éreztem, itt sikerült egy olyan helyet találom, aki a 240 centis fix konyhabútorok helyett az egyedi tervezést ajánlja, és a designról is olyan fontossággal beszél, mint amilyen nagy szerepet én is tulajdonítok neki.

Rengeteg apró trükköt olvashattam a konyhai kiegészítőkről is, arról, hogy mivel lehet a legnagyobb hatékonyságot elérni a főzésben, és mi az, ami a legjobban feldobja a helyiséget is.

Így aztán már biztos voltam benne, hogy őket fogom a főnöknek is ajánlani, mivel rengeteg sok tippel olvashattam náluk arról, hogyan lehet a legjobb akciós bútorokat beszerezni, és rengeteg klasszikus konyhabútorral kapcsolatos tippjük is volt.

A legérdekesebb dolog, amit náluk találtam, az a különböző alapanyagok összehasonlítása volt, így a főnök is könnyen láthatja, hogy milyen előnnyel járhat egy valódi fából készült, egy MDF és egy laminált faforgácslap konyhabútor, és hogy neki mit kell ezekért cserébe adnia.

A rengeteg sok apró trükk – mint például hogy a fűszereket távol tároljuk a meleg vagy párás gáztűzhely környékétől, mert sokat ronthatnak a minőségükön – pedig nem csak neki, de az édesanyjának is hasznos lehet.

A végső döntés

Természetesen az utolsó szó a főnökömé volt, de szerencsére neki is nagyon tetszett az, amit a konyhabútorokról, az árakról és a fajtákról összegyűjtöttem neki, így megpróbál a konyhabutorom.hu alapján ő is utánajárni annak, hogy milyen lehetőségei vannak egyedi bútorok beszerzésére.

Ami azonban világos lett, hogy a konyhabútor fő célja az lenne, hogy édesanyja személyiségét tükrözze, és az ő szokásainak kedvezzen a legjobban.

Emiatt én sajnos nem tudok majd végső döntéseket meghozni, csak ő – és akár még édesanyjával is konzultálnia kell. Ezért a továbbiakban nem kell már foglalkoznom a feladattal, és megköszönte az eddigi segítségemet: úgy gondolja, nélkülem nem jutott volna sehova.

Most már van időm arra, hogy ezek alapján elkezdjek azon gondolkozni, magamnak milyen konyhát szeretnék.